Call
+1 111 111 1111
Yhteys
shop@example.com
Store info

Mon-Fri, 9am-5pm

Directions

1005 Langley St

Victoria, BC V8W 1V7

1005 Langley St

Victoria, BC V8W 1V7

Mon-Fri, 9am-5pm

Harvaluodon vanhalla koululla
·

Harvaluodon vanhalla koululla

·

Ajatus luonnonkosmetiikkapajasta lähti liikkeelle, kun Luoto Cosmeticsin perustaja Mia Peltola muutti perheineen yli 100-vuotiaaseen Harvaluodon vanhaan kouluun vuonna 2015.

Kun Harvaluotoon tullaan, sinne tullaan jäädäkseen. Niin kävi Mialle ja hänen miehelleen, kun lapset olivat muuttaneet yhteisestä kodista omilleen. Kaksi vuotta kesämökillä käytyään harvaluotolaisuus vei pariskunnan mennessään. Talvisella kävelyllä aurinko valaisi vanhan koulun mäen ja myynnissä ollut koulu sai pian uudet omistajat 30-vuotisen espoolaisuuden jäädessä taakse.

Vanhan koulun päärakennusta on vuosien aikana intohimolla remontoitu asuinkäyttöön sopivaksi. Hirsipintaa on saatu näkyviin jo puolessa rakennuksen sisätiloista ja tulevina vuosina remontointi jatkuu edelleen. Sisustussuunnitelmat ovat oman tyttären kädenjälkeä. Peeta on koulutukseltaan muotoilija ja hänen maustamansa rakennuksen sisäremontti ja sisustukselliset ideansa otetaan aina ilolla vastaan.

Entisaikaan pihapiiriin on aina kuulunut useita rakennuksia ja yksi pihapiirin rakennuksista on 1960-luvulla valmistunut koulun keittola.

Vanhalle koululle muuton myötä muuttui keittola pikkuhiljaa Luodon työpajaksi, jossa nyt valmistuu perinteisin menetelmin käsintehtyä saippuaa sekä hoitavia voiteita.

Mia on valmistunut luonnonvaratuottajaksi sekä ympäristökasvattajaksi ja luonnonkosmetiikka on ollut hänelle aina merkityksellistä raaka-aineiden sisällön ja puhtauden vuoksi. Hän muistaa jo pikkutyttönä olleensa innostunut silloisesta ranskalaisesta luonnonkosmetiikasta ja säästänyt viikkorahaa voidakseen hankkia kasveista valmistettuja voiteita ja puhdistusaineita itselleen. 90-luvulla Mia on maskeeraajana tutustunut kosmetiikkaan syvemmin ja toimi silloin myös sveitsiläisen luonnonkosmetiikkasarjan konsulenttina.

Parinkymmenen vuoden ajan omassa pihapiirissä on kasvanut kasveja ja yrttejä, jotka ovat kiinnostaneet hyvien terveydellisten ominaisuuksien vuoksi. Viime vuosina kasvit ovat päässeet osaksi kosmetiikan suunnittelua ja valmistamista.

Luoto on syntynyt perheen sisällä, yhteisen tekemisen ja näkemysten innoittamana. Mia keskittyy tuotteiden suunnitteluun ja valmistamiseen intohimolla ja antaumuksella. Luodon herkästä ja tunnelmallisesta visuaalisesta ilmeestä ja brändäämisestä vastaa tytär Peeta.

Harvaluodon vanhalla koululla

Harvaluodon vanhalla koululla

Harvaluodon vanhalla koululla

Harvaluodon vanhalla koululla

Harvaluodon vanhalla koululla